آخرین مطالب پيوندها
نويسندگان |
گروه پژوهشی جویای علم
ما یکی از گروه های تحقیق وپژوهش مدرسه ی راهنمایی علوی اسلامی هستیم
سه شنبه 13 فروردين 1392برچسب:, :: 1:25 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
کمبود ويتامين B1 موجب بداخلاقي و کاهش حافظه ميشود. ويتامين B1 براي تهيه انرژي از مواد غذايي و به ويژه از مواد قندي يا کربوهيدراتها در بدن لازم است. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: کمبود ويتامين B1 موجب افسردگي، بداخلافي، کاهش حافظه و تمرکز و همچنين احساس خستگي ميشود. وي گفت: از آنجا که سلولهاي عصبي منحصراً از گلوکز براي تأمين انرژي خود استفاده ميکنند، در کمبود اين ويتامين علائمي از قبيل افسردگي، بداخلافي، کاهش حافظه و تمرکز و همچنين احساس خستگي ظاهر ميشود. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: اين ويتامين در غذاهايي از قبيل غلات صبحانه، نخودفرنگي، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، کنجد، سويا، آجيل به خصوص بادام هندي، بادام، گردو، حبوبات از جمله نخود، لوبيا، عدس، گندم سبوسدار، سيبزميني، گندم سياه يا چاودار وجود دارد. درستي گفت: کمبود ويتامين B3 يا نياسين نيز منجر به علائم جسمي و روحي ميشود که مهمترين آنها زوال عقل است و حتي کمبود آن به مرگ نيز ميانجامد. وي افزود: علائم عصبي ناشي از کمبود آن شامل کاهش حافظه، آشفتگيهاي روحي، افسردگي و اضطراب است. به عنوان منابع غذايي آن ميتوان مخمر آبجو، پنير، بادام زميني، کنجد، برنج قهوهاي، آرد سبوسدار، جوانه گندم و نان سبوسدار، جو و حبوبات (به ويژه نخود) را اسم برد. یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 19:3 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
![]() محققان دریافتند که جویدن آدامس به حافظهي کوتاهمدت انسان لطمه میزند. پژوهشگران دانشگاه کاردیف در انگلیس میگویند افرادی که به جویدن آدامس عادت دارند زمان بیشتری را باید صرف یادآوری حروف و اعداد کنند. این دانشپژوهان معتقدند جویدن آدامس توانایی مغز را برای به خاطر سپاری فهرستهای متوالی و دنبالهدار کاهش میدهد. به گفته محققان انجام یک سری کارهای مداوم مانند جویدن آدامس میتواند در حافظه کوتاه مدت افراد اختلال ایجاد کند. این مطالعه، تصور غالب مبنی بر این که جویدن آدامسهای طعم دار عملکرد مغز را بهبود میبخشد، به چالش کشیده است. این مطالعه سندی دیگر دال بر عملکرد بد انسان در انجام چند کار همزمان ارایه میکند. برخی مطالعات پیشین حاکی از آن بود که آدامس با افزایش جریان خون در مغز، حافظه و تمرکز را بهبود میبخشد . اما محققان کاردیف نشان دادند فعالیت دهانی مانند جویدن آدامس میتواند در فرایندی که به طور معمول برای یادآوری محتوای کلامی استفاده میشود، اختلال وارد کند. سه شنبه 3 بهمن 1391برچسب:, :: 22:21 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
شرکت فناوري آيبيام طبق برنامه هرساله خود به انتخاب ۵ فناوري بديع پرداخته که طبق برآورد آن، زندگي بشريت را طي ۵ سال آينده تغيير خواهد داد. اين پيشبينيها بر اساس بازار و گرايشهاي اجتماعي مورد انتظار براي متحول کردن زندگي انسان و همچنين فناوريهاي جديد آزمايشگاههاي شرکت آيبيام در سراسر جهان هستند. شنبه 30 دی 1391برچسب:, :: 19:32 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
در اين پست 2 تصوير که به تازگي توسط يکي از کاربران Redditor در وب منتشر شده است را مي خواهيم براي القاي بهتر مفهوم ميدان مغناطيسي قرار دهيم . همانطور که ميدانيد ميدان مغناطيسي از قطب n که شمال گفته مي شود خارج و به قطب s که جنوب گفته مي شود وارد مي شود. مسير اين حرکت را مي توان با براده هاي آهني که در اطراف يک آهن ربا قرار دارند بهتر شناخت. در تصاوير زير ميدان مغناطيسي و مسير حرکت آن از قطب n به قطب s به دو روش نشان داده شده است يعني استفاده از قطب نما و استفاده از براده هاي آهن.
جمعه 24 آذر 1391برچسب:, :: 15:42 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
ا توجه به يافته اخير دانشمندان، پنجره جديدي به امکان بافتن سيمهاي سلول خورشيدي سيليکوني و توليد پارچههاي خورشيدي انعطاف پذير، منحني يا در هم پيچيده گشوده شده است. نتايج پژوهش اخير به رهبري "جان بيدينگ"، استاد شيمي دانشگاه ايالتي پن، بر اساس مطالعات پيشين در زمينه غلبه بر چالش ادغام فيبرهاي نوري با تراشههاي الکترونيکي - مدارهاي مجتمع سيليکوني که به عنوان واحدهاي سازنده اکثر وسايل الکترونيکي نيمه رسانا مانند سلولهاي خورشيدي، کامپيوترها و تلفنهاي همراه عمل مي کنند - شکل گرفته است.
در حقيقت، به جاي ادغام يک تراشه تخت با فيبر نوري گرد، تيم پژوهشي روشي را يافته است تا نوع جديدي از فيبر نوري - ضخامت آن کمتر از ضخامت موي انسان است - به همراه جز الکترونيکي مجتمع مختص به خود را توليد کند. از اين رو، ديگر نيازي به فيبرهاي نوري مجتمع با تراشهها نيست. براي انجام اين کار، پژوهشگران از تکنيکهاي شيمي فشار بالا براي قرار دادن مواد نيمه رسانا در سوراخهاي ريز فيبر نوري بهره بردهاند. همچنين، اعضاي اين تيم پژوهشي از تکنيکهاي مشابه براي توليد فيبر از مواد نيمه رسانا سيليکوني کريستالي که مي تواند به عنوان سلول خورشيدي - ابزاري فتوولتائيک که از طريق تبديل نور خورشيد به جريان برق مستقيم، نيروي الکترونيکي توليد مي کند - عمل کنند، استفاده کردهاند. جان بيدينگ هدف از اين مطالعه را گسترش کارکرد الکترونيکي و سلول خورشيدي با عملکرد بالا به فرمهايي طولانيتر و انعطاف پذيرتر عنوان کرده است. تا پيش از اين، فيبرهايي با طول چند متر توليد شده بود، اما با استفاده از شيوه جديد مي توان فيبرهاي سلول خورشيدي سيليکوني با طول بيش از 10 متر و انعطاف پذيري بالا را توليد کرد. بر همين اساس، مي توان به بافتن فيبرهاي سيليکوني پرداخت و در طيف گستردهاي از کاربردها مانند توليد برق، شارژ باتري و دستگاههاي پزشکي از آن استفاده کرد. به عنوان مثال، يکي از محدوديتهاي اصلي دستگاههاي الکترونيکي قابل حمل مانند تلفنهاي همراه و تبلتها، عمر کم باتري آنها است. اما با استفاده از باتريهاي خورشيدي مي توان به برطرف کردن اين محدوديت کمک شاياني کرد. سلول خورشيدي عادي از شيشه يا بستر پلاستيک روي سيليکون بي شکل هيدروژنه ساخته مي شود. چنين سلول خورشيدي از قطعهاي گران قيمت به نام راکتور PECVD بهره مي برد و محصول نهايي داراي شکلي تخت و انعطاف پذيري بسيار کم است. اما سلول خورشيدي فيبر نوري بافته شده، از ساختار انطاف پذير و سبک وزن، قابليت تا شدن و حمل آسان و حتي امکان پوشيدن آن بهره مي برد. همچنين اين ماده مي تواند به وسايل الکترونيکي متصل شده و نيروي لازم براي فعاليت آنها يا شارژ باتريها را فراهم کند. افزون بر اين، ويژگي ديگر مواد سلول خورشيدي انعطاف پذير امکان جذب انرژي نور از زواياي مختلف است. سلولهاي خورشيدي عادي تنها از يک سطح صاف برخوردار هستند، اما پارچه سلول خورشيدي انعطاف پذير بدون در نظر گرفتن مکان خورشيد در آسمان مي تواند انرژي نور آن را جذب کند.
چهار شنبه 22 آذر 1391برچسب:, :: 20:25 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
کیف هایی از چرم و پارچه هایی حاوی پنل های که می توانند با جذب انرژی خورشیدی مورد نیاز وسایل درون خود مانند : تلفن همراه و دستگاه پخش MP3 ، لپ تاپ و....را شارژ کنند.
ادامه مطلب . . . ادامه مطلب ... یک شنبه 19 آذر 1391برچسب:, :: 22:23 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
وعی لامپ بسیار عجیب ابداع شده است که با استفاده از گوجه فرنگی میتواند یک اتاق را روشن کند. این لامپ شگفت انگیز از فناوری LED(دیودهای ساطع کننده نور) برخوردار است و با جمع آوری انرژی که از یک واکنش شیمیایی میان اسیدهای گوجه فرنگی، روی و مس ایجاد میشود همانند یک لامپ معمولی روشنایی محیط را تامین میکند.
به گزارش لارپوبلیکا، این روشنایی نیازمند حجم زیادی گوجه فرنگی است و لامپ تنها تا زمانی روشنایی خود را حفظ میکند که میوه رشد میکند و به محض آنکه گوجه فرنگی رسیده شد نور لامپ ضعیف میشود به این ترتیب گوجه فرنگی میتواند مورد مصرف خوراکی قرار گیرد. در ابداع این لامپ شگفت انگیز و استفاده از فناوری روشنایی، مواردی از قبیل توجه به کمیت منابع طبیعی لازم حتی برای تولید کوچکترین انرژی لازم برای مصارف روزانه رعایت شده است
توسط :سوگل ملاقنبر
یک شنبه 12 آذر 1391برچسب:, :: 21:24 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
دانشمندان فناوری جدیدی ارائه کرده اند که از انرژی خورشیدی برای تولید مواد شیمیایی استفاده می کند که می توان آنها را برای تولید برق و سوخت ذخیره کرد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، این فناوری جدید که عمل فوتوسنتز را تقلید می کند نور خورشید و آب را به گونه ای درهم می آمیزد که سوخت های قابل ذخیره را نوید می دهد.
این پیشرفت که از مواد ساخت دست بشر استفاده می کند می تواند فواید بسیاری داشته باشد از جمله توانایی برای ذخیره سازی مواد شیمیایی تا زمان مورد نیاز؛ قابلیتی که فناوری های تولید برق کنونی از آن بی بهره اند. فرایند "تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی شیمیایی" توسط پروفسور یاسوهیرو تاچیبانا استاد مهندسی هوافضا، مکانیک و ساخت دانشگاه RMITارائه شده است. به گفته تاچیبانا هنوز ساخت دستگاهی که بتواند سوخت های مولکولی مانند هیدروژن تولید کند که از نظر هزینه و مقیاس، قابل رقابت با سوخت های فسیلی باشد، یک چالش باقی مانده است. وی افزود: عامل بهبود کارایی چنین فناوری هایی، در ساخت "نانومواد " جدید، کنترل اثربخش فرایندهای واکنش انتقال شارژ و بهبود در ساختار دستگاه است. به گفته وی پیشرفت های اخیر در زمینه نانوفناوری به بهبود های امیدوار کننده در هزینه و اثربخشی فرایندهای تبدیل، منجر شده است. تاچیبانا خاطر نشان کرد:هدف علمی آینده ما ساخت سیستم تجزیه آب خورشیدی است که فقط با نور آفتاب و آب دریا کار کند. به گفته وی خوشبختانه این منابع به راحتی و رایگان در دسترس هستند. پروفسور زینگ هو یو مدیر موسسه تحقیقات فناوری RMIT گفت: تحقیقات اخیر چشمگیر هستند اما چالش ها در این زمینه که چگونه تحقیقات آکادمیک در مقیاس آزمایشگاهی به فناوری های عملی و از نظر اقتصادی به صرفه تبدیل شوند، باقی مانده اند. علاوه بر استفاده از انرژی خورشیدی، می توان از منابع انرژی تجدید پذیر قابل دسترس دیگری مانند انرژی باد و موج نیز استفاده کرد. توسط:خانم زهرازارع زاده
![]() یک شنبه 12 آذر 1391برچسب:, :: 19:9 :: نويسنده : سوگل ملاقنبر
يک طراح فرانسوي در ايدهاي جالب به طراحي يک درخت الکتريکي پرداخته که با صفحاتخورشيدي خود نور را جذب کرده و ميتواند تلفن همراه را طي چهار ساعت شارژ کند.
اين درخت بونساي تقليديکوچک موسوم به «Electree+» که توسط ويويان مولر طراحي شده، در حقيقت يک شارژرتزئيني دستگاههاي الکتريکي بوده که از 27 صفحه خورشيدي بجاي برگ برخوردار است.
اين صفحات سيليکوني مينياتوري در جهات مختلف براي جذب بهتر نور قابل تنظيم بودهو در پايه دستگاه يک پيل براي ذخيره انرژي خورشيدي قرار دارد.
اين شارژر درختي در ظرفيت کامل خود ميتواند تا دوبار يک دستگاه آيپد را شارژکرده و طي چهار ساعت شارژ يک تلفن همراه را تامين کند.
با افزايش هزينههاي انرژي، اين دستگاه براي کمک به دوستداران فناوري براي شارژتلفن همراهشان با يک شيوه زيست سازگار طراحي شده است.
اين شارژر از يک ارتباط يواسبي در زير پايه چوبي خود برخوردار بوده است. مولر اين دستگاه را با الهام از درختان ساخته که برگهاي آنها مانند يک صفحهخورشيد طبيعي کار ميکنند. بونساي يک شکل هنري سنتي ژاپني است که در آن درختان در گلدانهاي کوچک پرورش دادهميشوند.
![]() توسط :سوگل ملاقنبر |
|||
![]() |