درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان گروه پژوهشی جویای علم و آدرس jouiayeelm.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 11
بازدید ماه : 20
بازدید کل : 29877
تعداد مطالب : 28
تعداد نظرات : 32
تعداد آنلاین : 1

گروه پژوهشی جویای علم
ما یکی از گروه های تحقیق وپژوهش مدرسه ی راهنمایی علوی اسلامی هستیم
جمعه 24 آذر 1391برچسب:, :: 15:42 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

ا توجه به يافته اخير دانشمندان، پنجره جديدي به امکان بافتن سيم‌هاي سلول خورشيدي سيليکوني و توليد پارچه‌هاي خورشيدي انعطاف پذير، منحني يا در هم پيچيده گشوده شده است. نتايج پژوهش اخير به رهبري "جان بيدينگ"، استاد شيمي دانشگاه ايالتي پن، بر اساس مطالعات پيشين در زمينه غلبه بر چالش ادغام فيبرهاي نوري با تراشه‌هاي الکترونيکي - مدارهاي مجتمع سيليکوني که به عنوان واحدهاي سازنده اکثر وسايل الکترونيکي نيمه رسانا مانند سلول‌هاي خورشيدي، کامپيوترها و تلفن‌هاي همراه عمل مي کنند - شکل گرفته است.

در حقيقت، به جاي ادغام يک تراشه تخت با فيبر نوري گرد، تيم پژوهشي روشي را يافته است تا نوع جديدي از فيبر نوري - ضخامت آن کمتر از ضخامت موي انسان است - به همراه جز الکترونيکي مجتمع مختص به خود را توليد کند. از اين رو، ديگر نيازي به فيبرهاي نوري مجتمع با تراشه‌ها نيست. براي انجام اين کار، پژوهشگران از تکنيک‌هاي شيمي فشار بالا براي قرار دادن مواد نيمه رسانا در سوراخ‌هاي ريز فيبر نوري بهره برده‌اند.

همچنين، اعضاي اين تيم پژوهشي از تکنيک‌هاي مشابه براي توليد فيبر از مواد نيمه رسانا سيليکوني کريستالي که مي تواند به عنوان سلول خورشيدي - ابزاري فتوولتائيک که از طريق تبديل نور خورشيد به جريان برق مستقيم، نيروي الکترونيکي توليد مي کند - عمل کنند، استفاده کرده‌اند.

جان بيدينگ هدف از اين مطالعه را گسترش کارکرد الکترونيکي و سلول خورشيدي با عملکرد بالا به فرم‌هايي طولاني‌تر و انعطاف پذيرتر عنوان کرده است. تا پيش از اين، فيبرهايي با طول چند متر توليد شده بود، اما با استفاده از شيوه جديد مي توان فيبرهاي سلول خورشيدي سيليکوني با طول بيش از 10 متر و انعطاف پذيري بالا را توليد کرد.

بر همين اساس، مي توان به بافتن فيبرهاي سيليکوني پرداخت و در طيف گسترده‌اي از کاربردها مانند توليد برق، شارژ باتري و دستگاه‌هاي پزشکي از آن استفاده کرد. به عنوان مثال، يکي از محدوديت‌هاي اصلي دستگاه‌هاي الکترونيکي قابل حمل مانند تلفن‌هاي همراه و تبلت‌ها، عمر کم باتري آنها است. اما با استفاده از باتري‌هاي خورشيدي مي توان به برطرف کردن اين محدوديت کمک شاياني کرد.

سلول خورشيدي عادي از شيشه يا بستر پلاستيک روي سيليکون بي شکل هيدروژنه ساخته مي شود. چنين سلول خورشيدي از قطعه‌اي گران قيمت به نام راکتور PECVD بهره مي برد و محصول نهايي داراي شکلي تخت و انعطاف پذيري بسيار کم است. اما سلول خورشيدي فيبر نوري بافته شده، از ساختار انطاف پذير و سبک وزن، قابليت تا شدن و حمل آسان و حتي امکان پوشيدن آن بهره مي برد. همچنين اين ماده مي تواند به وسايل الکترونيکي متصل شده و نيروي لازم براي فعاليت آنها يا شارژ باتري‌ها را فراهم کند.

افزون بر اين، ويژگي ديگر مواد سلول خورشيدي انعطاف پذير امکان جذب انرژي نور از زواياي مختلف است. سلول‌هاي خورشيدي عادي تنها از يک سطح صاف برخوردار هستند، اما پارچه سلول خورشيدي انعطاف پذير بدون در نظر گرفتن مکان خورشيد در آسمان مي تواند انرژي نور آن را جذب کند.

نظر یادت نره ها



چهار شنبه 22 آذر 1391برچسب:, :: 20:25 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

کیف هایی  از چرم و پارچه هایی حاوی پنل های که می توانند با جذب انرژی خورشیدی مورد نیاز وسایل درون خود مانند : تلفن همراه و دستگاه پخش MP3  ، لپ تاپ  و....را شارژ کنند.

 

کیف های خورشیدی-www.jazzaab.ir

ادامه

مطلب

.

.

.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 19 آذر 1391برچسب:, :: 22:23 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

وعی لامپ بسیار عجیب ابداع شده است که با استفاده از گوجه فرنگی می‌تواند یک اتاق را روشن کند.
شاید زمانی دور از تصور بود که گیاهی چون گوجه فرنگی در تامین روشنایی اتاق نقش داشته باشد اما امروز به نظر می‌رسد این تصور غیرممکن در قالب لامپی بسیار عجیب به واقعیت تبدیل شده است.
این لامپ در سالن "روشن/ خاموش" نمایشگاه بین المللی مبلمان میلان به نمایش درآمده است. این سالن در واقع ویترین بین المللی خلاقیت ایده پردازان زیر 35 سال است و در آن 700 ذهن جوان ایده های جالب خود را به معرض دید گذاشته‌اند.  

این لامپ شگفت انگیز از فناوری LED(دیودهای ساطع کننده نور) برخوردار است و با جمع آوری انرژی که از یک واکنش شیمیایی میان اسیدهای گوجه فرنگی، روی و مس ایجاد می‌شود همانند یک لامپ معمولی روشنایی محیط را تامین می‌کند.
به گزارش لارپوبلیکا، این روشنایی نیازمند حجم زیادی گوجه فرنگی است و لامپ تنها تا زمانی روشنایی خود را حفظ می‌کند که میوه رشد می‌کند و به محض آنکه گوجه فرنگی رسیده شد نور لامپ ضعیف می‌شود به این ترتیب گوجه فرنگی می‌تواند مورد مصرف خوراکی قرار گیرد.
در ابداع این لامپ شگفت انگیز و استفاده از فناوری روشنایی، مواردی از قبیل توجه به کمیت منابع طبیعی لازم حتی برای تولید کوچکترین انرژی لازم برای مصارف روزانه رعایت شده است
  •  
  •  

 

پیام یادتون نره

 

 

توسط :سوگل ملاقنبر

 

 



یک شنبه 12 آذر 1391برچسب:, :: 21:24 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

دانشمندان فناوری جدیدی ارائه کرده اند که از انرژی خورشیدی برای تولید مواد شیمیایی استفاده می کند که می توان آنها را برای تولید برق و سوخت ذخیره کرد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، این فناوری جدید که عمل فوتوسنتز را تقلید می کند نور خورشید و آب را به گونه ای درهم می آمیزد که سوخت های قابل ذخیره را نوید می دهد.

این پیشرفت که از مواد ساخت دست بشر استفاده می کند می تواند فواید بسیاری داشته باشد از جمله توانایی برای ذخیره سازی مواد شیمیایی تا زمان مورد نیاز؛ قابلیتی که فناوری های تولید برق کنونی از آن بی بهره اند.

فرایند "تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی شیمیایی" توسط پروفسور یاسوهیرو تاچیبانا استاد مهندسی هوافضا، مکانیک و ساخت دانشگاه RMITارائه شده است.

به گفته تاچیبانا هنوز ساخت دستگاهی که بتواند سوخت های مولکولی مانند هیدروژن تولید کند که از نظر هزینه و مقیاس، قابل رقابت با سوخت های فسیلی باشد، یک چالش باقی مانده است.

وی افزود: عامل بهبود کارایی چنین فناوری هایی، در ساخت "نانومواد " جدید، کنترل اثربخش فرایندهای واکنش انتقال شارژ و بهبود در ساختار دستگاه است.

به گفته وی پیشرفت های اخیر در زمینه نانوفناوری به بهبود های امیدوار کننده در هزینه و اثربخشی فرایندهای تبدیل، منجر شده است.

تاچیبانا خاطر نشان کرد:هدف علمی آینده ما ساخت سیستم تجزیه آب خورشیدی است که فقط با نور آفتاب و آب دریا کار کند.

به گفته وی خوشبختانه این منابع به راحتی و رایگان در دسترس هستند.

پروفسور زینگ هو یو مدیر موسسه تحقیقات فناوری RMIT  گفت: تحقیقات اخیر چشمگیر هستند اما چالش ها در این زمینه که چگونه تحقیقات آکادمیک در مقیاس آزمایشگاهی به فناوری های عملی و از نظر اقتصادی به صرفه تبدیل شوند، باقی مانده اند.

علاوه بر استفاده از انرژی خورشیدی، می توان از منابع انرژی تجدید پذیر قابل دسترس دیگری مانند انرژی باد و موج نیز استفاده کرد.
توسط:خانم زهرازارع زاده



یک شنبه 12 آذر 1391برچسب:, :: 19:9 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

 

يک طراح فرانسوي در ايده‌اي جالب به طراحي يک درخت الکتريکي پرداخته که با صفحاتخورشيدي خود نور را جذب کرده و مي‌تواند تلفن همراه را طي چهار ساعت شارژ کند.
اين درخت بونساي تقليديکوچک موسوم به «Electree+» که توسط ويويان مولر طراحي شده، در حقيقت يک شارژرتزئيني دستگاههاي الکتريکي بوده که از 27 صفحه خورشيدي بجاي برگ برخوردار است.
اين صفحات سيليکوني مينياتوري در جهات مختلف براي جذب بهتر نور قابل تنظيم بودهو در پايه دستگاه يک پيل براي ذخيره انرژي خورشيدي قرار دارد.
اين شارژر درختي در ظرفيت کامل خود مي‌تواند تا دوبار يک دستگاه آي‌پد را شارژکرده و طي چهار ساعت شارژ يک تلفن همراه را تامين کند.
با افزايش هزينه‌هاي انرژي، اين دستگاه براي کمک به دوستداران فناوري براي شارژتلفن همراهشان با يک شيوه زيست سازگار طراحي شده است.
اين شارژر از يک ارتباط يو‌اس‌بي در زير پايه چوبي خود برخوردار بوده است. مولر اين دستگاه را با الهام از درختان ساخته که برگ‌هاي آن‌ها مانند يک صفحهخورشيد طبيعي کار مي‌کنند. بونساي يک شکل هنري سنتي ژاپني است که در آن درختان در گلدان‌هاي کوچک پرورش دادهمي‌شوند.

توسط :سوگل ملاقنبر



یک شنبه 12 آذر 1391برچسب:, :: 19:6 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

 

متخصصان ايراني موفق به ساخت چوب خشک‌کن خورشيدي کشور با هدف کاهش مصرف سوختهيدروکربوري در صنايع چوب شدند.
دکتر اصغر طارميان، طراح اين چوب خشک‌کن اظهار داشت: خشک‌کن ساخته شده، يک چوب خشک‌کن نيمهگلخانه‌اي است که مي‌تواند در مناطق آفتاب‌خيز کشور براي خشک کردن چوب مورد نيازصنايع چوبي کشور استفاده شود.
اين عضو هيأت علمي دانشکده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران درباره سازه‌ي خشک‌کنخورشيدي توضيح داد: سقف خشک‌کن متشکل از دو لايه شيشه شفاف است و ساير قسمت‌هاي آناز يک ديوار عايق و مات از جنس دو لايه ورق گالوانيزه با عايق پلي اورتان، ساختهشده‌اند.
وي افزود: در قسمت پاييني شيشه‌هاي شفاف اين خشک‌کن يک ورق فلزي سياه رنگ ومواجقرار دارد که در واقع کلکتور اين خشک کن است.
به گفته طارميان اسکلت خشک‌کن از پروفيل آهني ساخته شده و شيب سقف خشک‌کن برايجذب نور بيشتر با توجه به عرض جغرافيايي منطقه مورد استفاده، قابل تغيير است.
طراح اين خشک‌کن با تاکيد بر اين‌که فرآيند خشک کردن چوب بسيار زمان‌بر و هزينه‌‌بر است، تصريح کرد: بالا رفتن قيمت سوخت اين فرآيند را براي فعالان صنعت چوب،هزينه‌برتر از قبل کرده است که استفاده از اين خشک‌کن مي‌تواند درکاهش هزينه‌هايآن‌ها موثر باشد.
عضو هيات علمي دانشکده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: به طور کليبراي خشک کردن چوب در خشک‌کن‌هاي صنعتي به سه تا چهار هفته زمان نياز است که طي اينمدت خشک‌کن دماي 50 تا 80 درجه سانتيگراد توليد مي‌کند. نمونه آزمايشگاهي خشک‌کنخورشيدي توانسته است در مرداد ماه دماي خشک‌کن را به 70 درجه سانتيگراد برساند.
به گفته‌ي اين عضو گروه علوم و صنايع چوب و کاغذ دانشکده کشاورزي و منابع طبيعيدانشگاه تهران، در صورت نصب سيستم ذخيره انرژي بر روي اين خشک‌کن خورشيدي امکانفعاليت آن در طول شب نيز فراهم خواهد شد.

توسط:سوگل ملاقنبر



پنج شنبه 9 آذر 1391برچسب:, :: 21:11 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

سلام

سلامی به گرمی آفتاب

سلامی به زیبایی باران

سلامی به بزرگی آذرخش ها

سلام

امروز براتون چند تاعکس از رعدوبرق های زیبایی که در بندر عباس به وقوع پیوسته بود آوردم پس اگر دوست داشتید تشریف ببرید ادامه و ببینید



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 9 آذر 1391برچسب:, :: 20:59 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

 

انرژي خورشيدي را خانوارهاي محترم به دو شكل ساده ميتوانند در سطح خانگي استفاده كنند:
1- آبگرمكن خورشيدي
با خريد يك دستگاه آبگرمكن خورشيدي و نصب روي پشت بام با قيمت 600000 تومان الي 1200000 تومان آب گرم حمام  و دستشوئي و ظرفشوئي تامين ميشود. كه با افزايش كلكتور ميتوانيد ظرفيت سيستم را بالا ببريد. و بخشي از گرمايش ساختمان را نيز از خورشيد لايزال دريافت نمائيد.
2-سيستم برق خورشيدي

سيستمهاي توليد برق خورشيدي در ابعاد و اندازه هاي مختلف طراحي ميگردد. شما نسبت به توان مالي خود . ميتوانيد .از يك سيستم يك ميليون توماني. با ظرفيت توليد 1500 وات برق در روز كه براي روشنائي يك منزل شهري كافيست شروع كنيد. و بعد آن را تا 10000 وات كه برق كامل يك منزل را  تا 25 سال مجاني توليد ميكند .افزايش دهيد

ادامه مطالب.....

 



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 9 آذر 1391برچسب:, :: 20:51 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

 

این روزها در بسیاری طرح هایی که برای آینده ارائه می شود سعی بر آن است تا از انرژی های پاک و تجدیدپذیر استفاده شود چراکه مزایایی بسیاری در این سوخت ها وجود دارد.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، برق از جمله انرژی هایی است که تولید کردن آن بسیار سخت است و البته هزینه بسیار زیادی نیز صرف آن می شود. در کنار برق، انرژی خورشیدی قرار دارد که به راحتی می توان به آن دسترسی پیدا کرد و همچنین هزینه ای نیز برای بدست آوردن آن نیاز نیست و همین انرژی پاک مبنایی برای طراحی بعضی وسایل جدید است.



 
"چراغ ژله ای" یکی از جدیدترین طرح هایی است که ارائه شده است و در آن از یک ایده بسیار جالب برای تامین انرژی استفاده شده است.

این چراغ همانطور که از نامش مشخص است از یک جنس خاص و ژله ساخته شده است و شما تنها کافی است آن را به شیشه اتاق بچسبانید تا شارژ شود سپس خود به خود بعد از تکمیل شارژ از شیشه جدا می شود.

سبک خاص این چراغ به آن این امکان را می دهد تا در هرکجا بتوان از آن استفاده کرد و محدودیتی در استفاده از آن وجود ندارد. طراح این چراغ گفته است بسیاری از مردم مطمئنا جذب طراحی جالب آن خواهند شد.








 

 

توسط سوگل ملاقنبر



شنبه 4 آذر 1391برچسب:, :: 18:51 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

سلام براتون یه کاردستی جالب دارم!

این کاردستی تو سایت مدرسمون هست که خانم علی اکبری زحمتش رو کشیدن

حالا می خوای درستش کنی؟

خوب وقتت رو نمی گیرم

برات گذاشتمش تو ادامه ی مطلب 

راستی نظر یادت نره ها



ادامه مطلب ...


شنبه 4 آذر 1391برچسب:, :: 18:39 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

سلاممن دوباره اومدم راستی براتون یه سری عکس آوردم شاید با دیدن این عکسا انرژی خورشیدی رو بیشتر درک بکنید*

باقیش تو ادامه ی مطلبه



ادامه مطلب ...


شنبه 4 آذر 1391برچسب:, :: 18:37 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

نیروگاه‌های خورشیدی که انرژی خورشید را به برق تبدیل می‌کنند امید است در آینده با مزایای قاطعی که در برابر نیروگاه‌های فسیلی و اتمی دارند به خصوص اینکه سازگار با محیط زیست می‌باشند، مشکل برق بخصوص در دوران اتمام ذخائر نفت و گاز را حل نمایند. تأسیس و بکارگیری نیروگاه‌های خورشیدی آینده‌ای پر ثمر و زمینه‌ای گسترده را برای کمک به خودکفایی و قطع وابستگی کشور به صادرات نفت فراهم خواهد کرد. اکنون شایسته‌است که به ذکر چند مورد از مزایای این نیروگاه‌ها بپردازیم.

لطفا نظر بدید

 



شنبه 4 آذر 1391برچسب:, :: 18:34 ::  نويسنده : سوگل ملاقنبر       

انرژی خورشیدی نور و گرمای تولید شده توسط خورشید است. انرژی ستاره خورشید یکی از منابع عمده انرژی در منظومه شمسی می‌باشد. طبق آخرین برآوردهای رسمی اعلام شده عمر این انرژی بیش از ۱۴ میلیارد سال می‌باشد. در هر ثانیه ۲/۴ میلیون تن از جرم خورشید به انرژی تبدیل می‌شود. با توجه به وزن خورشید که حدود ۳۳۳ هزار برابر وزن زمین است. این کره نورانی را می‌توان به‌عنوان منبع عظیم انرژی تا ۵ میلیارد سال آینده به حساب آورد.

خورشید از گازهایی نظیر هیدروژن (۸/۸۶ درصد) هلیوم (۳ درصد) و ۶۳ عنصر دیگر که مهم‌ترین آنها اکسیژن، کربن، نئون و نیتروژن است تشکیل شده‌است.

میزان دما در مرکز خورشید حدود ۱۰ تا ۱۴ میلیون درجه سانتیگراد می‌باشد که از سطح آن با حرارتی نزدیک به ۵۶۰۰ درجه و به صورت امواج الکترو مغناطیسی در فضا منتشر می‌شود.

زمین در فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری خورشید واقع است و ۸ دقیقه و ۱۸ ثانیه طول می‌کشد تا نور خورشید به زمین برسد. بنابراین سهم زمین در دریافت انرژی از خورشید میزان کمی از کل انرژی تابشی آن می‌باشد. سرمنشاء تمام اشکال مختلف انرژیهای شناخته شده تاکنون شامل (سوختهای فسیلی ذخیره شده درزمین، انرژی های بادی، آبشارها، امواج دریاها و...) موجود در کره زمین از خورشید می‌باشد.

انرژی خورشید همانند سایر انرژی ها بطور مستقیم یا غیر مستقیم می‌تواند به دیگر اشکال انرژی تبدیل شود، همانند گرما و الکتریسیته و.... ولیکن موانعی شامل (ضعف علمی و تکنیکی در تبدیل بعلت کمبود دانش و تجربه میدانی - متغیر و متناوب بودن مقدار انرژی به دلیل تغییرات جوی و فصول سال و جهت تابش - محدوده توزیع بسیار وسیع) موجب گردیده که نتوان استفاده مناسبی از این موحبت خدایی داشته باشیم.

استفاده ازمنابع عظیم انرژی خورشید برای تولید انرژی الکتریسته، استفاده دینامیکی، ایجاد گرمایش محوطه‌ها و ساختمانها، خشک کردن تولیدات کشاورزی و تغییرات شیمیایی و..... اخیرا شروع گردیده‌است.

پژوهشگر:سوگل ملاقنبر منبع:سایت ویکی پدیا